If we train muscles we will forget Movements, but if we train Movements we will never forget muscles!

Sebastian Hermans Sebastian Hermans Sebastian Hermans

Maximale kracht, explosieve kracht, uithouding, stabiliteit, mobiliteit,… Iedere sport wordt gekenmerkt door zijn eigen specifieke eisen maar allen hebben ze ook één ding gemeenschappelijk : Pillar strength.

Pillar strength of corestability vormt de basis van alle trainingen. De spieren die de schouders, torso en heupen ondersteunen vormen de pillar van het lichaam. Een gebrek aan pillar strength zorgt ervoor dat bewegingen inefficiënt worden uitgevoerd wat resulteert in energieverlies en herhaalde compensaties die uiteindelijk tot blessures kunnen leiden.

Bovendien komt bij de meeste sporten het principe van “kinetic linking” voor. Het proces waarbij de productie of transfer van kracht van de onderste extremiteiten naar de bovenste verloopt via de pillar. Dit kan alleen efficiënt en vlot gebeuren indien de pillar sterk genoeg is.

Werkwijze
We starten met een Functional movement screen (FMS) die de stabiliteit en mobiliteit test, gevolgd door een conditietest. Op basis van de resultaten wordt een individueel trainingsprogramma opgesteld. Trainen kan individueel, per twee of in groep.

Meer informatie of graag een demo van wat je mag verwachten? Maak gerust een vrijblijvende afspraak (contact)